توانمندسازی اقتصادی ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم اردبیلی در نشست «نقش بانوان کارآفرین در نقشه پیشرفت کشور» با بیان اینکه سهم زنان در پیشرفت آینده و اقتصاد کشور فراتر از ۵۰ درصد سهم زنانه جامعه خواهد بود اظهار کرد: قدرت پیشران زنانه برای خلق آینده مطلوب کشور که قطعاً یک بعد آن اقتصادی و البته زیربنایی است؛ ایجاد فرهنگ تولید، فرهنگ مصرف صحیح در کنار فرهنگ کار و کارآفرینی و بهرهمندی از فناوریهای نوین در این زمینه، درحرکت به سمت یک قله مطلوب میتواند نقش آفرین باشد.
وی ادامه داد: عاملیت اقتصادی در تحقق الگوی سوم و اینکه زنان بتوانند با حفظ زنانگی و مادرانگی عاملیت و نقشآفرینی خود، تأثیرگذاری و قدرتشان در فضاهای هم افزا را تجربه کنند، عاملیت مهمی محسوب میشود.
اردبیلی با اشاره به اقدامات اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در زمینه عاملیت اقتصادی ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار نیز تصریح کرد: در نگاهی به مسائل، معضلات، فرصتها و امکانات زنان تحت پوشش، وجه عاملیت اقتصادی نمایان است؛ حتی میتوان گفت که یک پیش نیاز اولیه است که این زن، کسب معاش سالم و اجمالا کافی داشته باشد؛ اینکه خودش عاملیت در تحقق این موضوع داشته باشد و حتی فرزندان او و خانوادهاش این تلاش و مجاهدت را برای تحقق این عاملیت اقتصادی ببینند، به شدت در بنیان خانواده اثرگذار است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با تاکید بر این موضوع که زنان تحت پوشش، از اداره کل امور زنان مستمری دریافت نمیکنند اضافه کرد: زنان با زحمت خود به کسب معاش حلال میپردازند و این موضوع سبب شده تا فرزندان آنها نیز به شدت خلاق، دارای یک ذهن اقتصادی و البته به دنبال راهی برای کارآفرینی باشند.
وی تصریح کرد: در این پروسه، هرچه تلاش مادر و عاملیت او برای تولید بیشتر باشد، فرهنگ کار و مصرف نیز در فرزندان آنها تغییر کرده است.
اردبیلی با اشاره به تغییر الگوی مصرف در خانوادههایی که زن، عامل اقتصادی است بیان کرد: به محض اینکه الگوی یک زن در خانه و خانواده از مصرف کنندگی صرف به سمت تولیدکنندگی حرکت کند و در واقع، از ذهنیت مصرفگرای تجملی و رقابتگرا به تولید کنندگی رسید، الگوی مصرف در آن خانواده تغییر خواهد کرد.
وی با تاکید بر این موضوع که محوریت خلق روایت مؤثر از کنش اقتصادی خانواده، اعضای خانواده و حتی فرزندان ما قاعدتاً با زنان است، یادآور شد: فرزندان ما از دریچه نگاه زنانه و مادرانه برای اولین بار جهان را ادراک میکنند، در حقیقت استعارههایی که مادران به کار میبرند، فرهنگ ذهنی کودکان را شکل میدهد؛ مثلاً زمانی که نگاه یک مادر به محیط زیست تغییر میکند، نگاه خانواده هم تغییر خواهد کرد.
به گفته اردبیلی، در تبیین، ایجاد الگو و صورتبندی برای تولید و مصرف، کار و کارآفرینی؛ نقش زنان انکارناپذیر است.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین با اشاره به کمپین «کارتو خونمونه» خاطرنشان کرد: در این کمپین، چن د هزار بانوی تهرانی که دارای مهارت بوده و یا به دنبال کسب مهارتی، حضور یافتهاند؛ در نهایت برای خودشان کسب و کار خانگی را رقم زدند. فصل مشترک این زنان که از یک کسب و کار خرد و آماتور به کسب و کار حرفهای رسیدهاند و حتی در شبکه خانگی شأن فضاهای صادرات، دیجیتال مارکتینگ و …را تجربه کردهاند این بوده که «نگاه من به خودم تغییر کرده»، کرامات و عزت نفس بالاتری را تجربه کردهام که این موضوع سبب طی کردن پلههای بالاتر در من شده است.
وی با نگاه به این موضوع که بسیاری از فناوریها با تولید گره خورده است به وضعیت جهان هوشمند آینده هم اشاره و تصریح کرد: درباره اینکه در آینده، جهان هوشمندتری خواهیم داشت، سوالات بسیاری مطرح است. سوال اینجاست که آیا زنانگی و مزیتهای زنانه در آن فضا فرصتهای جدید پیدا خواهد کرد؟ پاسخ مثبت است. فضاهای کار منعطف و اشتغال از راه دور، فضاهای کار شخصی سازی شده با شرایط زندگی زنانه قاعدتاً میتواند فرصتهای شغلی بسیاری را برای زنان و مادران – بدون اینکه ناچار باشند در آن کلیشههای شغلی مرسوم قرار بگیرند- رقم بزند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با این روند، اقتصاد قابلیت زنانهتر شدن دارد هم بیان کرد: این موضوع؛ تیغ دولبه است. به طور حتم این مهم بستگی به مدل مواجه فعال امروز ما دارد. بستگی به این دارد که زنان تا چه حد در فضای هوش مصنوعی وارد میشوند و چه میزان سواد مواجه با دنیای آینده را دارند و میتوانند از قابلیتها و فرصتها استفاده کنند.
به گفته وی قدرت پیشران زنانه، قدرت بالایی است که شبیه به نیروی عظیم پشت یک سد است که اگر در مسیر صحیح خودش بشکند میتوان از آن قدرت پیشران زنانه برای تولید و چرخه اقتصادی کشور استفاده بهینه کرد.