دانشگاه > دانشگاه‌های بین‌الملل

جمع‌آوری DNA از طریق هوا برای درک تغییرات آب و هوایی



به گزارش ایسنا، متئوس پینلی، استادیار دانشکده علوم طبیعی این دانشگاه زنبورهای عسل را برای درک بهتر چگونگی تاثیر تغییرات آب و هوایی بر گیاهان و گرده افشانی‌های مختلف در سراسر اونتاریو به کار خواهد گرفت. آقای پینلی برای این کار دستگاه کوچکی ساخته است که می‌تواند DNA محیطی را از هوای اطراف جمع‌آوری کند.

پینلی با این بیان اینکه جانداران و انسان‌ها، روزانه DNA دفع می‌کنند، در این باره توضیح داد: برای مثال، اگر پوست خود را خراش دهید، آن سلول‌های پوست حاوی DNA شما هستند و به محض خروج از بدن شما به عنوان DNA محیطی شناخته می‌شوند.

پینلی می‌گوید قبل از اینکه در سپتامبر ۲۰۲۴ کار خود در دانشگاه لورنتیان را شروع کند، با زنبورداران در جنوب اونتاریو کار می‌کرد و از آنها می‌خواست تا دستگاه او را در برخی از کندوهای خود نصب کنند. این دستگاه‌ها که با فن‌های کامپیوتری، برخی قطعات پرینت سه بعدی و یک پاوربانک ساخته شده، هوای اطراف را جذب می‌کنند تا DNA محیط را از داخل کندو بگیرند.

پینلی در این باره می‌گوید: داخل کندوها هزاران زنبور عسل وجود دارد که همیشه گرده و شهد وارد می‌کنند. می توانید تصور کنید که مقدار زیادی DNA در داخل این کندوها وجود دارد.  در برخی از نتایج اولیه، پینلی و تیمش متوجه شدند که زنبورها در یک منطقه کوچک با حدود ۱۰۰ گونه گیاهی مختلف تعامل داشته‌اند.

پینلی به تازگی نیز با زنبورداران شمال شرقی اونتاریو ارتباط برقرار کرده تا شبکه‌ای را به سمت جنوب بسازد؛ جایی که می‌تواند DNA محیطی صدها کندو را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کند. این اطلاعات علاوه بر ارائه تصویر بزرگی از نحوه گلدهی گیاهان در طول زمان، می‌تواند به ترسیم تصویر بهتری از چگونگی تأثیر تغییرات آب و هوا، همراه با سایر عوامل محیطی بر گیاهان و گرده‌افشان کمک کند. 

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا