آمادگی جهاد دانشگاهی برای حل مسائل حوزه انرژی و مدیریت مصرف
دکتر هادی مدبری، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در دیدار با سرپرست شرکت گاز استان، رسالت اصلی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی را برقراری ارتباط با صنعت و دستگاه های دولتی دانست و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی ظرفیت حل مسائل و مشکلات سازمان ها را دارد.
وی پژوهشگاه رویان را بهترین معرف برای فعالیت های علمی و کاربردی پژوهش محور و دانش بنیان در جهاد دانشگاهی دانست و افزود: بدنه جهاد دانشگاهی علمی و تخصصی است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان به ظرفیت پژوهشکده های جهاد دانشگاهی در مناطق مختلف کشور به فراخور مسائل و معضلات هر استان اشاره کرد و گفت: دو دهه پیش، پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در استان گیلان راه اندازی شد، زیرا گیلان با چالش های زیست محیطی از جمله پسماند و شیرابه و فاضلاب و برداشت بی رویه شن و ماسه و خشک شدن تالاب انزلی و… مواجه است.
مدبری رویکرد پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی را مسئله محوری دانست و تاکید کرد: شبکه جهاد دانشگاهی کل کشور را پای کار حل مسائل استان می آوریم.
وی در ادامه از آمادگی های علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی برای کمک به رفع مسائل و مشکلات حوزه انرژی و مدیریت مصرف و فرهنگ سازی و… خبر داد و یادآور شد: با کمک طرح های پژوهشی به دنبال کاهش هزینه های سازمان ها هستیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به ظرفیت شبکه پژوهشکده های جهاد دانشگاهی در سطح کشور برای بهره برداری در استان ها، گفت: جهاد دانشگاهی از پشتوانه علمی و پژوهشی و تخصصی برخوردار بوده و با استفاده از علوم نوین برای شناسایی چالش های سازمان ها و دستگاه ها و کمک به رفع آنها اقدام می کند.
وی اولویت جهاد دانشگاهی را ارائه خدمات تخصصی دانست و عنوان کرد: استفاده از هوش مصنوعی برای پای خطوط گاز، بررسی میزان اثرگذاری اقلیمی بر خطوط و زیرساخت ها، مدیریت مصرف گاز، استفاده از سیستم های «GIS» برای مدیریت ادارایی های فیزیکی و… از جمله طرح های پژوهشی مد نظر جهاد دانشگاهی برای کمک به مجموعه شرکت گاز استان است.
مدبری با بیان اینکه پژوهش در جهاد دانشگاهی به صنعت و دولت متصل خواهد شد، گفت: طرح های پژوهشی نیازمند کاربست های اقتصادی و اجتماعی و اجرایی است و اگر نیازهای سازمان ها احصا شود، این ظرفیت در جهاد دانشگاهی وجود دارد که به صورت علمی به ارائه راه حل بپردازد.
وی برخی از پژوهش ها را نیازمند پیوست فرهنگی دانست و ادامه داد: باید با مردم بر پایه علم حرف بزنیم تا پای کار حل مسائل بیایند؛ امروزه با ناترازی انرژی در کشور مواجه هستیم و رعایت الگوی مصرف از ضروریات است، اما اگر پویش «دو درجه کمتر» را با بیان علمی مطرح کنیم، بیشتر در جامعه پذیرفته می شود.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان پژوهش درباره انرژی های تجدیدپذیر را در دستور کار دانست و خاطرنشان کرد: کارگروه انرژی را با تمرکز بر بهینه سازی تشکیل دادیم؛ همچنین پژوهش درباره احداث شهرک انرژی و معرفی منجیل و لوشان به عنوان هاب انرژی در حال انجام است تا بتوانیم بخشی از ناترازی ها را مدیریت کنیم.
پویش «دو درجه کمتر» برای کشور مهم است
مسعود برادران نصیری، سرپرست شرکت گاز گیلان نیز، با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در حوزه مدیریت مصرف انرژی، عنوان کرد: باید از ظرفیت رسانه ها برای پیوستن مردم به پویش «دو درجه کمتر» بهره بگیریم.
وی خواستار ارائه یک طرح پژوهشی با محوریت فرهنگ سازی رعایت الگوی مصرف شد و اضافه کرد: پویش «دو درجه کمتر» برای کشور مهم است و لذا باید از ظرفیت فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی استان حداکثر بهره را ببریم.
سرپرست شرکت گاز گیلان، بار علمی و تجربی مجموعه همکاران را فوق العاده دانست و اضافه کرد: نیازمند آینده پژوهشی در حوزه مصرف انرژی با توجه به متغیرهای اقلیم و آب و هوا و… هستیم.
برادران نصیری با بیان اینکه هر یک درجه کاهش دما ۲۵ میلیون مترمکعب گاز را ذخیره می کند، گفت: باید به ارائه کارهای پژوهشی درباره موضوع مدیریت مصرف بپردازیم و قطعا جهاد دانشگاهی در این زمینه راهگشاست.
به گزارش ایسنا، هر یک از حاضرین در این نشست به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و مقرر شد که کارهای پژوهشی مشترک بین دو سازمان به انجام برسد.
انتهای پیام