آنروا: به ارائه کمکهای خود به ملت فلسطین ادامه خواهیم داد
به گزارش ایسنا، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در جریان کنفرانسی مطبوعاتی در اسلو ضمن تاکید بر تداوم ارائه کمکهای اضطراری، آموزشی و بهداشتی با وجود ممنوعیت رژیم صهیونیستی که قرار است تا پایان ژانویه اجرا شود، به ارائه کمک به فلسطینیان اشاره کرد.
بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، وی در ادامه افزود: «ما میمانیم و به ارائه کمکها ادامه خواهیم داد.»
لازارینی همچنین اظهار داشت: کارکنان آنروا حاضر خواهند بود و به ارائه کمکهای اضطراری و در صورت امکان در زمینه آموزش و مراقبتهای اولیه بهداشتی ادامه خواهند داد.
پیشتر، کمیسر کل آنروا تاکید کرده بود که این آژانس به عنوان حافظ و امانتدار هویت و تاریخ آوارگان فلسطینی فعالیت میکند.
وی در ادامه افزود، پیشینه خانوادگی آوارگان فلسطینی طی ۷۵ سال گذشته بایگانی و از آنها حفاظت شده است.
لازارینی در ادامه تأکید کرد که حفاظت از این پروندهها برای حمایت از حقوق آوارگان فلسطینی بر اساس قوانین بینالمللی امری ضروری است.
وی دستیابی به یک راهکار دیپلماتیک و صلحآمیز را برای خاتمه بخشیدن به جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی درخواست کرد.
کمیسر کل آنروا همچنین گفت که زمان آن فرا رسیده است تا به درد و رنجهای آوارگان فلسطینی به صورت قطعی رسیدگی شود.
پیش از این سه مقام آمریکایی به وبسایت آکسیوس گفتند، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا که روزهای پایانی فعالیتش را سپری میکند، روز (سهشنبه) طرحی برای بازسازی و اداره غزه پس از جنگ رژیم صهیونیستی و جنبش حماس ارائه خواهد کرد.
این وبسایت آمریکایی همچنین گزارش داد، سه مسؤول در وزارت خارجه آمریکا هشدار دادهاند که با اجرای یک قانون جدید از سوی رژیم صهیونیستی که همکاری با آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را ممنوع میکند، یک فاجعه انسانی روی خواهد داد.
صهیونیستها در حالی به دنبال تحریم آنروا هستند که این سازمان نهاد اصلی تحویل کمکهای بشردوستانه در غزه بوده و به اذعان مقامات آمریکایی، هیچ جایگزین موثر و کارآمدی برای آن وجود ندارد.
چند روز پس از تحلیف دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا، قانون مذکور در اراضی اشغالی وارد مرحله اجرایی خواهد شد و مقامات دولت «جو بایدن» رئیسجمهور کنونی این کشور به تیم ترامپ در این باره هشدار دادهاند تا برای یک بحران قریبالوقوع آماده باشد.
به گزارش خبرگزاری «آکسیوس»، سازمان ملل و دیگر نهادهای حقوق بشری هشدار دادهاند که غزه تقریباً غیرقابلسکونت است و نزدیک به دو میلیون فلسطینی در این باریکه آواره شدهاند. دهها هزار خانه در غزه تخریب شده و این آوارگان برای ادامه حیات به کمکهای بشردوستانه از جمله غذا، آب و خدمات پزشکی نیاز دارند.
در اواخر اکتبر سال میلادی گذشته، پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) ۲ لایحه را تصویب کرد که توانایی آنروا برای ادامه ارائه خدمات در باریکه غزه، کرانه باختری و قدس شرقی را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.
مقامات سازمان ملل متحد نگران هستند که با اجراییشدن قوانین تصویبشده توسط کنست، کارکنان آنروا نتوانند در اراضی اشغالی رفتوآمد داشته و به فلسطینیانی که به کمکهای بشردوستانه وابسته هستند، خدمترسانی کنند.
رژیم صهیونیستی از دیرباز به دنبال سرکوب آنروا بوده و از زمان آغاز جنگ غزه نیز مدعی شده است که برخی از اعضای این نهاد غیرنظامی حقوق بشری، در «عملیات طوفان الاقصی» حضور داشتهاند. گرچه در پی انتشار نتایج تحقیقات سازمان ملل، آنروا ۹ نفر از کارکنان خود را اخراج کرد، اما این سازمان بهطورکلی ارتباط گسترده اعضای خود با حماس را تکذیب کرده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نیز در بیانیهای اعلام کرد که فلسطینیان در شمال غزه بهویژه با ادامه حملات نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه با وضعیت بسیار دشوار و ناامنی مواجه هستند. باید از غیرنظامیان در هر شرایطی محافظت شود.
اوچا همچنین افزود که مقامات رژیم اشغالگر همچنان از تلاشهای سازمان ملل برای ارسال کمکهای حیاتی بشردوستانه به شمال غزه جلوگیری میکنند.
در همین راستا، رژیم صهیونیستی اخیرا ۲ تلاش برای دسترسی به بیمارستانهای شمال غزه را رد کرد. این ماموریتها قصد داشتند بیماران را از بیمارستانهای العوده و اندونزیایی تخلیه کرده و مواد غذایی، آب، سوخت و لوازم بهداشتی را به ساکنان این مناطق برسانند.
اوچا همچنین تاکید کرد که دسترسی به بیمارستان «العوده» در جبالیا به دلیل محاصره رژیم صهیونیستی بسیار محدود است. این بیمارستان تنها مرکز درمانی است که به صورت جزئی در شمال غزه فعال است، اما با کمبود شدید سوخت و تجهیزات پزشکی مواجه است. بیمارستان اندونزیایی نیز همچنان غیرفعال است و تجهیزات ضروری آن تخریب شدهاند. این مرکز درمانی فاقد آب، برق، لوازم بهداشتی و نیروی انسانی کافی است.
سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید کرد که عدم همکاری مقامات رژیم اشغالگر در تسهیل دسترسی به مراکز درمانی، عملیات کمکرسانی را به شدت دشوار کرده است.
این محدودیتها در شرایطی اعمال میشود که مردم غزه با بحرانهای انسانی شدیدی روبهرو هستند و نیاز مبرمی به کمکهای بینالمللی دارند.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۶۷ روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و بیش از ۲ ماه است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۶۷۰۷ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۱۰۲۶۵ نفر افزایش یافته است. هنوز بیش از ۱۱ هزار نفر در نوار غزه مفقود و زیر آوار هستند.
انتهای پیام