علمی‌ و دانشگاهی > علم

از «سناریوهای جدید برای کنکور» تا «پیش‌نیازهای انتقال پایتخت به مکران»



به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا علاوه بر اخبار گوناگون در حوزه‌هایی که ذکر شد، این روزها میزبان اخبار قابل توجه نمایشگاه فناوری CES 2025 است که در ادامه مروری بر اخبار این نمایشگاه و سایر اخبار خواهیم داشت. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

در این نمایشگاه، خانه‌ها صحبت می‌کنند و میزها راه می‌روند!

از لوازم خانگی که کارهای خانه را انجام می‌دهند، خودروهایی که کافه مورد علاقه شما را می‌شناسند و حیوانات خانگی رباتیک که هدفشان جلب رضایت شماست، از جمله مواردی هستند که همراه با هوش مصنوعی در نمایشگاه فناوری CES 2025 رونمایی شده‌اند.

«توسعه سامانه‌های هوشمند هشدار پیش‌هنگام سونامی» و «وضع قوانین سختگیرانه ساخت‌وساز» از پیش‌نیازهای انتقال پایتخت به مکران

در حالی که از سوی دولت اعلام شد منطقه مکران می‌تواند انتخاب احتمالی برای انتقال پایتخت باشد، ولی محققان این حوزه معتقدند با توجه به لرزه‌خیزی این منطقه نیاز است که در گام نخست بر توسعه سامانه‌های هوشمند هشدار پیش‌هنگام سونامی، وضع قوانین ساختمانی سخت‌گیرانه و اجرای برنامه‌های آمادگی جامعه برای مدیریت سوانح متمرکز شویم.

چند سناریوی جدید برای آینده کنکور/خبر خوشی برای داوطلبان در راه است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در آینده نزدیک خبرهای خوشی برای داوطلبان کنکور در راه است، گفت: چند سناریو برای آینده کنکور مطرح است؛ اما نظر جمعی بر حذف تاثیر معدل پایه دهم، ماندن پایه دوازدهم و تعیین تکلیف پایه یازدهم است که تکلیف آن در جلسات آتی شورا مشخص می‌شود.

ثبت نام رشته‌های بدون آزمون کنکور ۱۴۰۳ آغاز شد

ثبت نام و انتخاب رشته در پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی آزمون سراسری بهمن ماه سال ۱۴۰۳ آغاز شد.

امکان جبران فاصله ۷ ساله ایران با دنیا در حوزه AI/سرمایه ۱۰ میلیون دلاری کشور در هوش مصنوعی

مدیر مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی دانشگاه شریف اعلام کرد: اگرچه ایران در زمینه هوش مصنوعی از میانگین جهانی حدود هفت سال عقب‌تر است، اما در مقایسه با موج‌های قبلی تکنولوژی مانند خودروسازی یا پتروشیمی که ۵۰ تا ۷۰ سال بوده کمتر است و از این رو، امکان جبران این فاصله وجود دارد.

هوش مصنوعی «جمینای» اواخر سال جاری به تلویزیون‌های گوگل می‌آید

این هفته در نمایشگاه فناوری CES، گوگل دید اولیه‌ای به ارتقای نرم‌افزار و سخت‌افزار جدیدی که به تلویزیون‌های گوگل می‌آیند، ارائه کرد.

صاحب‌نظران آخرین تحولات مدیریت فناوری را در سایه توسعه هوش مصنوعی به چالش می‌کشند

چالش‌های صنعت نسل چهار و هوش مصنوعی، نوآوری‌های تحول آفرین در مسیر پایداری، خودروی هوشمند، فرصتی برای جهش فناوری، توسعه زیست بوم نوآوری و نقش نهادهای مالی تخصصی حوزه فناوری از مهمترین محورهایی است که در قالب ۱۵ پنل در کنفرانس مدیریت فناوری از امروز با حضور صاحب‌نظران مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

رونمایی از اولین گیتار بی‌سیم جهان

اولین گیتار بی‌سیم جهان در نمایشگاه CES معرفی شد که برخلاف تمام گیتارهای دیگر، هیچ سیمی ندارد، اما صداهایی با عمق چشمگیر تولید می‌کند.

اتلاف ۱۳۰ میلیارد دلاری انرژی در سال ۱۴۰۲/برنامه پژوهشگاه نیرو برای حمایت از هزار شرکت

رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: از سال ۱۴۰۲ در حوزه انرژی ۱۳۰ میلیارد دلار منابع خود را در قالب یارانه و یا اتلاف انرژی از دست داده‌ایم و برای جلوگیری از این هدر رفت منابع راهی نداریم جز اینکه به طور گسترده نظام نوآوری را در کشور حاکم کنیم.

این توستر می‌تواند باتری تلفن همراه را در چند ثانیه شارژ کند

گجت جدیدی که در نمایشگاه CES 2025 رونمایی شده و به شکل یک توستر است، می‌تواند زمان شارژ تلفن همراه را کاهش دهد.

برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با برگزیدگان المپیادهای علمی، گفت: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگه‌داشت نخبگان و کسب رضایتمندی آنها از اولویت‌های این وزارتخانه است.

اولین صندلی گیمینگ با قابلیت کنترل دما

شرکت ریزر(Razer) از نخستین صندلی مخصوص گیمرها با قابلیت کنترل دما، به گونه‌ای که کاربر با لمس یک دکمه می‌تواند بین گرمایش و سرمایش تغییر حالت دهد، رونمایی کرد.

«متخصصان هوش مصنوعی» سربازان آینده کشور هستند/خطر عقب‌ماندگی ابدی در حوزه AI

رئیس کمیته علمی کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با بیان اینکه ایران با خطر عقب ماندگی ابدی حوزه هوش مصنوعی مواجه است، گفت: ما نیاز به نهضت سواد آموزی هوش مصنوعی داریم و سربازان آینده کشور متخصصان هوش مصنوعی هستند.

رونمایی از لپتاپ رول شونده که قد می‌کشد!

شرکت «لنوو»(Lenovo) از جدیدترین لپتاپ خود موسوم به «ThinkBook Plus Gen 6 Rollable» رونمایی کرده است که دارای نمایشگری جمع‌شونده است که قد می‌کشد و صفحه نمایش ۱۴ اینچی آن می‌تواند با لمس یک دکمه تا ۱۶.۷ اینچ افزایش یابد.

داروهای گیاهی برای بهبود بیماری‌های دهان

داروهای گیاهی، به دلیل دسترسی گسترده و عوارض جانبی کمتر، همواره در درمان‌های سنتی جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند. این موضوع به‌ویژه در بهبود بیماری‌های دهان و دندان که تأثیر مستقیم بر کیفیت زندگی افراد دارد، اهمیت بیشتری یافته است.

سهم یک درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی

معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه امروز بیش از ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت دارند که حداقل یک محصول یا خدمت پیشرفته در سبد خود دارند، گفت: با این‌حال بررسی‌ها نشان می‌دهد تأثیر این شرکت‌ها بر اقتصاد کشور، به اندازه انتظار اولیه قانون‌گذاران نبوده و سهم فروش محصولات دانش‌بنیان در اقتصاد کشور تنها حدود یک درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) است که با اهداف توسعه‌ای فاصله زیادی دارد.

ارتقاء جایگاه ایران در هوش مصنوعی و رباتیک

هوش مصنوعی و رباتیک به‌عنوان دو حوزه پیشرو در دنیای فناوری، نقش بی‌بدیلی در تحول زندگی بشر ایفا می‌کنند. ایران در سال‌های اخیر با توسعه زیرساخت‌های فناورانه، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تربیت نیروی انسانی متخصص، گام‌های مهمی در جهت ارتقای جایگاه خود در این عرصه برداشته است. از تولید مقالات علمی معتبر گرفته تا حضور در رویدادهای جهانی، کشور توانسته در مسیر پیشرفت جایگاه خود را تثبیت کند. این گزارش با بررسی جنبه‌های مختلف از جمله ظرفیت‌های داخلی، همکاری‌های بین‌المللی و چالش‌های پیش‌رو، تصویری جامع از جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک ارائه می‌دهد.

این موتورسیکلت هم روی زمین و هم در آسمان حرکت می‌کند

در نمایشگاه CES 2025 از یک وسیله نقلیه جدید رونمایی شده که ترکیبی از موتورسیکلت و کوادکوپتر است و می‌تواند تحولی را در زمینه طراحی و تولید وسایل نقلیه ایجاد کند.

توپ فوتبال و اسپاگتی در کهکشان!

عکس روز ناسا دو بقایای متفاوت ابرنواختر را به نمایش می‌گذارد که در دل کهکشان می‌درخشند.

ایلان ماسک می‌خواهد باشگاه لیورپول را بخرد

پدر ایلان ماسک از علاقه فرزند ثروتمند خود برای خرید باشگاه فوتبال لیورپول انگلیس خبر داد.

ناسا تصمیم‌ خود را درباره آوردن نمونه‌های مریخ در سال ۲۰۲۶ اعلام می‌کند

ناسا در حال بررسی دو راهبرد برای آوردن نمونه‌های ارزشمند مریخ به زمین است، اما تا اواسط سال ۲۰۲۶ تصمیم خود را اعلام نخواهد کرد.

ایجاد دانشکده برای کمک به حل معضل کمبود پزشک در کانادا

مسئولان استان انتاریو در کانادا با ایجاد یک دانشکده به فکر کمک به بهبود وضعیت کمبود پزشک هستند.‌

مدیرعامل انویدیا: با آغوش باز هوش مصنوعی را بپذیریم

جنسن هوانگ(Jensen Huang)، مدیرعامل شرکت انویدیا(NVIDIA) از ظهور هوش مصنوعی فوق‌هوشمند در نمایشگاه CES 2025 استقبال کرد.

استراتژی‌های پیشنهادی برای درآمدزایی از هوش مصنوعی در کشور

به اعتقاد اقتصاددانان هر چند سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی با ریسک‌هایی همراه است، ولی با اتخاذ استراتژی‌هایی می‌توان از این حوزه برای کشور درآمدزایی کرد.

تسهیلات پرداختی صندوق نوآوری به دانش‌بنیان‌ها از مرز ۱۰ همت گذشت

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از پرداخت بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان در ۹ ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: انتظار داریم این رقم تا پایان سال جاری به حدود ۱۶ همت افزایش پیدا کند.

وضعیت ۴ دانشکده تازه تاسیس دانشگاه تهران از زبان معاون آموزشی  

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه هیچ کدام از ۴ دانشکده تازه تاسیس این دانشگاه منحل نشدند، گفت: دو دانشکده گردشگری، تجارت و بازرگانی زیر نظر دانشکدگان فنی قرار گرفتند و دو دانشکده علوم خانواده و حکمرانی فعلا مستقل هستند و ممکن است در آینده تغییراتی داشته باشند.

تولید ۱۵۵۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در کشور

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه ناترازی انرژی یکی از مسایل اساسی کشور است که می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی از الگوهای خوبی در زمینه انرژی کمک گرفت، گفت: این وزارتخانه در خصوص هوشمندسازی شبکه برق وزارت نیرو اقدامات خوبی انجام داده و در حال انجام است، با استفاده از دیسپچینگ تقریبا هوشمندسازی کامل شده و درحوزه توزیع کنتور هوشمند نیز قدم‌های خوبی برداشته شده است.

ساخت نانوکیت برای تشخیص سریع حمله قلبی در آمبولانس‌ها

فناوران یکی از شرکت‌ها، کیت نانویی را برای تشخیص سریع حمله قلبی تولید کرد که به کادر درمان برای تشخیص زودهنگام حمله قلبی کمک می‌کند.

تقویت شبکه علمی کشور با نمایه‌سازی همایش‌های معتبر در مؤسسه ISC

رئیس مؤسسه ISC گفت: با توجه به رسالت مهم ISC در پاسخگویی به بخشی از نیازهای علمی، پژوهشی و فناوری کشور در حوزه‌های هدایت، سنجش، ارزیابی و رصد علم، یکی از اهداف کلیدی این مؤسسه، تقویت شبکه علمی کشورهای اسلامی از طریق اعتبارسنجی و ساماندهی همایش‌های ملی و بین‌المللی است.

استفاده از طرح پیشنهادی جهاد دانشگاهی علم و صنعت برای تامین برق صنایع کشور

وزیر صمت در جلسه مشترک با رئیس جهاددانشگاهی علم و صنعت با استقبال از طرح پیشنهادی این سازمان برای تامین برق صنایع کشور، بر لزوم استفاده از این ظرفیت تاکید و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح، برق صنایع و شهرک‌های صنعتی در یک بازه زمانی تأمین شود.

رونمایی از هویت جدید انجمن مدیریت فناوری

در حاشیه هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری از هویت جدید انجمن مدیریت فناوری رونمایی شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا