اجتماعی > محیط زیست

تهران یخ می‌بندد/ بارش برف و کاهش دما تا ۱۵ درجه



مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا افزود: سیستم بسیار سردی از جنوب سیبری به ایران نفوذ می‌کند که هوای سرد عرض‌های بالاتر را به همراه دارد و موجب یخبندان همچنین بارش برف و باران می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان تهران در ادامه گفت: دمای هوای تهران طی سه‌ روز آینده به‌طور میانگین بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد در نیمه شمالی استان، دامنه‌ها و ارتفاعات و بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد در نواحی جنوبی و مرکزی استان از جمله پایتخت کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: کاهش دما به‌طور تدریجی طی سه روز آینده یعنی  از جمعه تا دوشنبه (۲۳ تا ۲۶ آذرماه) پیش‌بینی می‌شود و کمینه دما به زیر صفر می‌رسد. در کل هفته آینده سرد خواهد بود و ماندگاری هوای سرد در نیمه شمالی استان به‌ویژه فیروزکوه،‌ دماوند، شمیرانات و لواسانات تا اواخر هفته آینده دور از انتظار نیست. ماندگاری هوای سرد در پایتخت تا اواسط هفته آینده احتمال می‌رود سپس مقداری دما افزایش می‌یابد.

غلامی توصیه کرد: در این شرایط جوی تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخ‌زدگی در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی اتخاذ شود. مدیریت منابع آبی در دستور کار قرار گیرد. راهداری نیز با توجه به یخ‌زدگی جاده‌های محورهای کوهستانی اقدامات لازم را انجام دهد.

بارش برف و باران در تهران

وی در ادامه با اشاره به بارش باران و برف در استان تهران گفت: ابتدا بارش باران آغاز می‌شود سپس تبدیل به برف می‌شود البته در ارتفاعات و دامنه‌ها از ابتدای ورود سامانه بارشی به استان برف می‌بارد. عمده بارش تا صبح یکشنبه (۲۵ آذرماه) پیش‌بینی می‌شود و تمرکز بارش برف در ارتفاعات شمال، شمال غرب و شمال شرق شامل فیروزکوه، دماوند، آبعلی، پردیس، لواسانات، شمیرانات، میگون، کن و سولقان خواهد بود.

مدیر کل هواشناسی استان تهران افزود: بارش برف در پایتخت در برخی ساعات به‌ویژه عصر و شب جمعه و شنبه به‌ویژه در نیمه شمالی شهر تهران ( از اتوبان حکیم به بالا) پیش‌بینی می‌شود.

غلامی ادامه داد: وزش باد شدید لحظه‌ای برای جمعه عصر و شنبه (۲۳ و ۲۴ آذرماه) افزایش می‌یابد و ممکن است باعث ایجاد خساراتی شود.

وی با توجه به این شرایط جوی در استان تهران توصیه کرد: پرهیز از سفر غیر ضروری به‌ویژه در محورهای کوهستانی و صعود به ارتفاعات،‌ مدیریت مصرف سوخت، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به گلخانه‌ها، دامداری‌ها، محصولات کشاورزی، مرغداری ها، ایجاد پوشش مناسب برای تاسیسات و لوله‌های آب‌رسان با توجه به وجود خطر سرمازدگی، استفاده از ضد یخ در رادیاتور خودروها  و استفاده از زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانه هنگام تردد در مناطق برفی دردستور کار قرار گیرد.

غلامی در پایان تاکید کرد: در این شرایط جوی خودداری عشایر از جابجایی و چرای دام، آمادگی ‌دستگاه‌های خدمات‌رسان امدادی و اجرایی مثل شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، راهداری‌ها به‌ویژه در نیمه شمالی استان و محورهای کوهستانی منتهی به شمال کشور مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا