دیابتیها برای کنترل قند چه بخورند؟
احمدرضا رسولی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تحقیقات نشان داده است که مصرف برخی مواد غذایی میتواند به افراد دیابتی کمک کند. بهویژه، جنسینگ باعث افزایش حساسیت به انسولین در بدن این افراد شده و موجب میشود سلولها بهخوبی به انسولین پاسخ دهند. این امر میتواند به کاهش تدریجی قند خون کمک کند.
وی تاکید کرد: مصرف جنسینگ باید حتماً تحت نظر متخصصین تغذیه و غدد صورت گیرد. دارچین نیز بهدلیل افزایش تولید گلیکوژن در کبد و عضلات، میتواند برای افراد دیابتی مفید باشد. با این حال، مصرف دارچین باید به حد متعادل باشد.
رسولی افزود: شنبلیله میتواند باعث افزایش ترشح انسولین در بدن شود و مصرف آن برای افراد دیابتی موثر است.
این متخصص تغذیه هشدار داد: مصرف این مواد غذایی باید تحت کنترل پزشک انجام شود. زیرا ممکن است برخی داروهای مصرفی افراد دیابتی با این مواد گیاهی تداخل داشته باشند و افت شدید قند خون یا عوارض دیگری ایجاد کنند.
رسولی توصیه کرد: افراد دیابتی در رژیم غذایی خود از سبزیجاتی با رنگهای تیره، زرد، نارنجی یا قرمز استفاده کنند. این سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال) طبیعی هستند که میتوانند به بهبود وضعیت دیابت کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب و مشورت با پزشک برای این افراد بسیار مهم است و مصرف مواد قندی مانند مربا، عسل، شیرینیجات، انواع شربت و نوشیدنیهای شیرین بهصورت خودسرانه ممنوع است.
انتهای پیام