سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ و هنر مانا و پایاست
سیدعباس صالحی شامگاه ۲۷ دیماه، در نشست با اصحاب فرهنگ و هنر خراسان رضوی که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدای راه وزارت و استانداری و مدیریت کل، این جمع گرد هم آمدهایم تا نوعی نقشه راه برای آینده خود در این گفتوگوها ترسیم کنیم. شاید یک یا ۲ سال بعد، این فرصتها از دست میرفت، اما خوشبختانه هنوز در نقطه آغازین راه قرار داریم. طبیعت این گفتگوها به ما کمک میکند تا هم مسائل موجود را به خوبی بشناسیم و هم در یافتن راه حلها به توافق و همدلی بیشتری برسیم.
وی ادامه داد: بگذارید در ابتدا برداشت خودم را از فرصتهای حوزه فرهنگ و هنر خراسان عرض کنم؛ این فرصتها کمنظیر و بیبدیل هستند. من به عنوان یک خراسانی و مشهدی به این موضوع افتخار میکنم. خراسان به واسطه پیشینه تاریخی، فرهنگی، ادبی و هنری خود، مسیری با قدمت و پیوستگی داشته است. برخی مناطق ممکن است قدمت داشته اما توالی تاریخی نداشته باشند. برخی دیگر ممکن است در یک حوزه فعال باشند اما در همه حوزهها فعال نباشند. اما خراسان شبکه معنایی فرهنگ، هنر و ادب را در طول تاریخ به هم پیوند داده و این یک فرصت استثنایی برای این استان به شمار میرود.
خراسان قلب ایران فرهنگی است
صالحی بیان کرد: نکته دوم خراسان بزرگ فرهنگی است. اگر از ایران فرهنگی یا هر واژه دیگری برای ترویج آن صحبت کنیم، باید توجه داشت که خراسان فرهنگی، قلب ایران فرهنگی را به نحوی شکل داده و از این جغرافیا و تاریخ خراسان فرهنگی ساخته شده است. از این منظر نیز خراسان جایگاه ویژهای در مباحث مربوط به آینده ایران دارد. ما در خراسان در یک جغرافیایی زندگی میکنیم که دانشگاه و حوزه علمیه با سابقه تاریخی در آن وجود دارد. این امر بسیار مهم است که ما در حقیقت، فضای زیستبوم علمی متفاوت و متناظری را میتوانیم با هم پیش ببریم، این در صورتی است که بسیاری از استانها چنین فضایی ندارند.
وی افزود: نکته دیگر وجود آستان قدس رضوی به عنوان یک نهاد و تشکل با سابقه نزدیک به ۱۰۰۰ سال است. این سابقه از نظر فرهنگی و هنری، به بسیاری از مباحث حوزه فرهنگ و هنر کمک میکند. در بسیاری از استانها، چنین نهاد با سابقه تاریخی وجود ندارد. خود نهاد آستان قدس به عنوان نهادی که کتابخانهاش ۱۰۰۰ سال و مجموعههای هنریاش حداقل ۸۰۰ سال سابقه دارد، قدرت معناسازی به فرهنگ و هنر خراسان میبخشد. تشرف سالانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون زائر به مشهد نیز یک فرصت قابل توجه برای همه حوزهها به ویژه فرهنگ، هنر و رسانه ایجاد میکند.
صالحی تصریح کرد: نمیخواهم به فرصتهای خراسان به صورت مستقل بپردازم. در همین جلسه نیز دوستان به این موضوع اشاره کردهاند و از قبل نیز همه دوستان از این موضوع مطلع بودند.
وی گفت: خراسان در بخشهای قابل توجهی کانون و پایه است. اشاره شد به رسانههای متنوع قدیمی و جدیدی که در استان داریم، مانند روزنامه خراسان با ۷۰ سال سابقه، رسانههای مجازی، خبرگزاریها با مخاطبان قابل توجه، روزنامههای خصوصی، هفتهنامهها، حوزه پویانمایی، سینما و حوزههای مختلف دیگر. در حوزه قرآن نیز خراسانیها ۷۰ مدال کسب کردهاند که نشاندهنده جایگاه قابل توجه این استان در زمینههای مختلف است. در خراسان شاهد جایگاههای قابل توجهی در حوزههای متنوعی هستیم؛ این استان در حقیقت یک فرصت بیبدیل است.
وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: همچنین فرصتی که اکنون با حضور وزرای فرهنگی و خراسانی در دولت ایجاد شده، بسیار مغتنم است. ما با ۵ وزارتخانه، شورای فرهنگی دولت را تشکیل دادهایم که میتواند به این مباحث کمک کند. حضور آقای مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز فرصتی مغتنم است. بسیاری از استانداران ما در حوزه اقتصاد فعال هستند، اما کمتر به حوزه فرهنگی و اجتماعی توجه دارند. توسعه اقتصادی بدون توجه به حوزههای فرهنگی و اجتماعی به خوبی اتفاق نخواهد افتاد. تعلق خاطر ایشان به حوزه فرهنگ و ادب، میتواند به مسیری که موظف به ادامه آن هستیم، کمک کند. این ترکیب، ترکیبی امیدبخش است.
صالحی تصریح کرد: دوستان نکات مختلفی را بیان کردند. من حدود ۹۰ محور را یادداشت کردهام. دوستان با زبان طنز، مشکل گستردگی کار را بیان کردند. پرداختن به تک تک این موارد، کار را سخت و حوصله جمع را ممکن است کم کند. تنوع موضوعات شاید برای همه دوستان جذاب نباشد و کار را سخت کند که بخواهیم به تفصیل درباره همه آنها صحبت کنیم.من چند نکته کلیتر را عرض میکنم. نکته اول این است در کنار پیشنهاد خوب استاندار مبنی بر تفاهمنامه، هستههای مشورتی به سرعت تشکیل شوند. ما در حوزههای مختلف کارگروههایی داشته باشیم. از پیشنهادها استفاده کنیم. این کار برای اقای مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی سختتر است، اما اگر این کارگروهها سریعتر شکل بگیرند و ترکیبی از مسائل و پیشنهادها را در این کارگروهها داشته باشیم، کمک بزرگی خواهد بود.
خبر تکمیل میشود