استان ها > فارس

شیرازی‌ها از اهمیت کاهش مصرف انرژی می‌گویند



در پی ثبت دمای زیر صفر درجه در ۲۰ استان کشور مصرف روزانه گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع کوچک در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲۰ میلیون متر مکعب افزایش داشته است.

شرکت ملی گاز اعلام کرده است که اگر مردم ۲ درجه سانتیگراد، دمای منازل خود را کاهش دهند، ۵۰ میلیون متر مکعب به شبکه گاز تزریق می‌شود، در همین راستا از همه هم‌وطنان تقاضا شده به پویش کاهش ۲ درجه‌ای سامانه‌های حرارتی بپیوندند تا محدودیت‌های گاز و برق موجب توقف صنایع کشور نشود.

رئیس جمهور کشورمان از مردم دعوت کرد تا به پویش « ۲ درجه کمتر» بپیوندند؛ کاهش تنها ۲ درجه از دمای منازل و ادارات و استفاده بهینه از وسایل گرمایشی، می‌تواند گام بزرگی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

به همین منظور به سراغ برخی از مردم‌ شیراز رفتیم و نظر همشهریان شیرازی را درباره این مهم جویا شدیم.

فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه را از مدارس شروع کنیم

مریم زارعی، ۳۴ ساله و معلم کلاس پنجم ابتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: در مورد پویش ۲ درجه کمتر شنیده‌ام و به دانش‌آموزان کلاسم نیز منتقل کرده‌ام که می‌توانیم با پوشیدن لباس گرم در خانه، دو درجه از دمای خانه کم کنیم و در عوض همه ایران از نعمت گرما در فصل سرد بهره‌مند باشیم.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوان صرفه‌جویی و مصرف بهینه از منابع  را در یک جامعه نهادینه کرد باید فرهنگ‌سازی را از مدارس و دانش‌آموزان ابتدایی شروع کنیم. بهترین راه برای صرفه‌جویی، فرهنگ‌سازی است.

این معلم دوره ابتدایی بیان کرد: به دانش‌آموزان کلاس یادآور شده‌ام که فقط با کم کردن ۲ درجه از دمای خانه می‌توانند در یک کار بزرگ سهیم باشند و به پویش « ۲ درجه کمتر» بپیوندند، حتی می‌توانند برای صرفه‌جویی در برق، آب و گاز به پدر و مادر خود هم تذکر بدهند.

ارائه طرح‌های تشویقی می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند

میثم برزگر، ۴۵ ساله که شغل آزاد دارد، به خبرنگار ایسنا گفت: به صورت اختصاصی در مورد پویش « ۲ درجه کمتر» چیزی نشنیده‌ام اما به صورت مکرر در مورد صرفه‌جویی در مصرف انرژی‌ها شنیده‌ام‌.

وی افزود: برنامه صرفه‌جویی می‌تواند با مشارکت مردم و نظارت دقیق دستگاه‌ها و دادن طرح‌ها تشویقی یکی از راهکارهای مناسب برای عبور از بحران انرژی باشد که البته نیازمند بسترسازی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی است.

برزگر با بیان اینکه همه مردم باید دست به دست هم دهند تا کشور از بحران ناترازی انرژی خارج شود درمورد پویش «۲ درجه کمتر»، بیان کرد: مهم نیست چه نامی برای صرفه‌جویی در مصرف انتخاب کنیم، مهم این است که برای جا افتادن یک موضوع در جامعه نیازمند تبلیغ و آموزش‌های لازم و اساسی هستیم.

در زمینه اطلاع‌رسانی و آموزش ضعیف عمل می‌کنیم 

عاطفه فهندژ، ۳۰ ساله و خانه‌دار در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه از صدا و سیما درمورد این پویش شنیده است، بیان کرد: در زمینه اطلاع‌رسانی و آموزش ضعیف عمل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تنها با اسم پویش «۲ درجه‌ کمتر» نمی‌توان به هدف مطلوب رسید و باید به صورت مداوم بر موضوع تأکید کرد و راهکار ارائه داد، افزود: با پوشاندن پنجره‌ها با پرده‌های ضخیم، گرفتن درزهای در و پنجره و پوشیدن لباس گرم به راحتی می‌توان به این پویش پیوست.

به گزارش ایسنا، برنامه همه جانبه و جامع باید با راهکارهای اساسی و متناسب با بوم یک منطقه ارائه شود تا به نتیجه برسد.  مصرف‌گرایی، رفاه‌طلبی و افزایش خرید کالاهایی با مصرف بالای انرژی و بی‌مصرف در زندگی، مصرف انرژی برق را بیش از آن‌چه که باید باشد، افزایش داده است. نداشتن مهارت‌های زندگی، بی‌تفاوتی و عدم احساس مسئولیت اجتماعی باعث می‌شود که نیاز مبرم به مقوله فرهنگ‌سازی بیشتر احساس شود.

در کنار آگاهی دادن به مردم، جلب اعتماد آن‌ها نیز بسیار مهم است باید به مردم نشان داد که تأثیرات صرفه‌جویی و سود و زیان آن تاثیر مستقیمی بر زندگی خود مردم دارد.

باید به موضوع فرهنگ‌سازی مصرف صحیح، در قشر نوجوان و کودک بیشتر توجه شود و این مهم باید در نهاد آموزش و پروش به صورت جدی با راهکار مناسب در دستور کار قرار بگیرد.

بی‌توجهی دانش‌آموزان همت مضاعف آموزش و پرورش را می‌طلبد که با زبان نوجوانان، نسبت به این موضوع مهم اهتمام بورزند، چون آینده کشور در دستان جوانان است و باید موضوع صرفه‌جویی و مصرف بهینه را از کودکی در وجود نسل جدید نهادینه کرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا