استانها > چهارمحال و بختیاری

ضرورت توجه به دانش نوین در جهت تأمین امنیت غذایی



به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم مقیسه پیش از ظهر امروز چهارشنبه در همایش نقش بهره‌گیری از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی در دانشگاه شهرکرد، اظهار کرد: کشورهایی چون فرانسه بیش از ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را از انرژی هسته‌ای تأمین می‌کنند.

وی افزود: در کنار تولید برق از محل انرژی اتمی، در تولیدات گلخانه‌ای، تغییرات اقلیمی، رادیوداروها برای درمان بیماران سرطانی و… انرژی هسته‌ای بسیار کارآمد است.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: حوزه سوم استفاده از انرژی اتمی، بخش کشاورزی هسته‌ای است که چند دهه‌ای است که بین فائو و آژانس انرزی اتمی تشکیلاتی ایجاد شد تا در خصوص غذا و تولیدات کشاورزی وحدت رویه‌ای ایجاد کند.

مقیسه عنوان کرد: با وجود تغییرات اقلیم، خشکسالی، فرسایش خاک، سرمازدگی، ضایعات محصولات کشاورزی، آفات و بیماری‌های گیاهی و دامی، مصرف کود و سم، آلودگی‌های زیست‌محیطی، امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد لذا چاره‌ای باقی نمی‌ماند که از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای از سال ۶۷ رسماً در کرج ایجاد شد، ماموریت‌هایی که برای این پژوهشکده تعریف شده است، تولید ارقام، تشخیص بیماری‌های گیاهی، تولید کیت‌ها و اکسن‌ها دامی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، حوزه‌های آب، کود و سم و… است.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور اضافه کرد: چهار حوزه اصلی در پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای وجود دارد که شامل اولین آن اصلاح نباتات است و در سایت آژانس انرژی اتمی تقریباً بیش از ۳ هزار رقم حاصل از پرتوتابی موتاسیون داریم، کشورهای پیشرو در این زمینه چین، ژاپن و هند هستند، در این سال‌ها تلاش شد تا چهار رقم پنبه تولید شد.

مقیسه بیان کرد: بسته به صفات و چالش‌هایی که در کشاورزی وجود دارد محقق اقدام می‌کند.

وی با اشاره به روش غیرمستقیم پرتودهی اشاره و تاکید کرد: در این روش با استفاده از روش SIT حشره در مرحله شفیرگی عقیم می‌شوند، این حشرات عقیم شده در سطح مزارع و باغات رها می‌شود حشره همان است تنها تفاوتش این است که رفتارهای فیزیولوژی آن تغییر کرده است، در ایران دانش فنی برای حشراتی چون مگس و کرم گلوگاه انار در حال انجام است.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور تصریح کرد: کنترل بیماری‌های گیاهی از دیگر مواردی است که با استفاده از ظرفیت کشاورزی هسته‌ای می‌توان به آن پرداخت.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا