جهان > غرب آسیا و آفریقا

«منبج» میدان اصلی مناقشه کُردها و مخالفان سوری



به گزارش ایسنا، شبکه اسکای نیوز عربی در این باره گزارش داد: درگیری‌ها میان نیروهای دموکراتیک سوریه و گروه‌های مسلح تشدید شده است و شهر منبج در میان روایت‌های متناقض درباره اینکه چه کسی شهر را کنترل می‌کند، به مرکز این درگیری تبدیل شده است.

طبق این گزارش، پیش از این نیروهای دموکراتیک سوریه آمادگی خود را برای گفت‌وگو اعلام کرده و خواستار ساخت سوریه جدیدی شده بودند که شامل همه ملت سوریه باشد. به نظر می‌رسد که این کلمات تا حد زیادی با آنچه مخالفان مسلح اعلام می‌کنند یکسان است، اما هر یک از طرف‌ها انگیزه‌های خاص خود را برای اقدام نظامی در میدان و در برهه‌ای حساس از تاریخ سوریه دارند.

اسکای نیوز نوشت: به نظر می‌رسد کُردها در تلاش هستند تا نقاط دفاعی پیشرفته و تداوم کنترل خود را بر برخی مناطق در غرب رود فرات تضمین کنند و به نظر نمی‌رسد که آنها آماده امتیاز دادن باشند و به مخالفان مسلح اجازه عبور به مناطق شرق رود فرات را بدهند.

مناطقی که قسد بر حفظ تسلط بر آنها پافشاری می‌کند؛ مناطقی هستند که بیشتر چاه‌های نفت به ویژه در دیرالزور و الحسکه را در خود جای داده‌اند و تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه هستند و نظامیان آمریکایی نیز در آن حضور دارند.

در ادامه این گزارش آمده است: اما مخالفان مسلح سوری نیز به نظر می‌رسد چشم به این مناطق دوخته‌اند و تا بدین لحظه به نظر نمی‌رسد که هیچ طرفی حاضر به امتیاز دادن باشد. این وضعیت مستقیماً بر هرگونه تلاش برای گفت‌وگو بین 2 طرف منعکس خواهد شد و درگیری‌ها میان آنها ممکن است در مرحله بعدی تشدید شود و به عقیده بسیاری ممکن است طرف‌های دیگری نیز به آن ورود کنند.

در همین راستا، «نواف خلیل» مدیر مرکز مطالعات کردهای سوریه در مصاحبه با اسکای نیوز عربی گفت که این موضوع تنها به کردها مربوط نمی‌شود، بلکه به طور کلی ارتباط نزدیکی با آینده سوریه دارد.

خلیل افزود: گروه‌های مرتبط با ترکیه به حملات خود علیه نیروهای دموکراتیک سوریه ادامه می‌دهند و این در حالی است که موضع کشورهای غربی درباره این پرونده مبهم است.

خلیل معتقد است که واشنگتن باید نسبت به مخالفان مسلح مورد حمایت آنکارا قاطعانه‌تر عمل کند و با تمام توان فشار بیاورد تا حملات آنها را متوقف کند.

وی ادامه داد: هشدارهای آمریکا به گروه‌های مسلح کافی نیست و گروه‌های وابسته به آنکارا حملات شدیدی را تحت پوشش ترکیه انجام می‌دهند.

خلیل تأکید کرد: نمی‌توان درباره گفتار و عملکرد مخالفان مسلح که روز یکشنبه وارد دمشق شدند قضاوت کرد و شناخت جهت‌گیری آنها زمان می‌برد. آنچه برای ترکیه مهم بوده، تقویت موقعیت خود در مجامع بین‌المللی با در اختیار داشتن کارت‌های فشار و تلاش برای نابودی اداره خودمختار کردها است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا