استانها > اصفهان

۱۱هزار طلاق در اصفهان ثبت شد؛ نیاز به برنامه‌ریزی فوری



مجتبی یکتامنش در گفتگو با خبرنگار مهر به بررسی وضعیت جمعیتی و اجتماعی استان اصفهان اشاره و اظهار کرد: آمار شهدای دفاع مقدس استان به ۱۸۰۷ نفر رسیده که ۱۱ درصد از کل شهدای جنگ تحمیلی را تشکیل می‌دهد. همچنین، جمعیت استان اصفهان ۶.۴ درصد از جمعیت کل کشور را شامل می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با اشاره به آمار ولادت‌ها، گفت: در سال ۱۳۹۵، ولادت‌ها به ۱۸۰۲ نفر رسید و در سال ۱۴۰۲ به ۵۲۴۲۶ نفر افزایش یافته است. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که ولادت‌ها در سال جاری به زیر ۵۰ هزار نفر برسد. جمعیت زیر ۱۵ سال در استان یک میلیون و ۱۱۱ هزار نفر و جمعیت ۱۵ تا ۲۹ ساله یک میلیون نفر است.

وی به نسبت جنسی در استان اشاره کرد و افزود: نسبت جنسی در سال گذشته به ۱۹۹ رسید و در سال جاری به ۱۰۵ کاهش یافته است. وضعیت ازدواج در استان نیز نگران‌کننده است و استان اصفهان در رتبه سی‌ام کشور قرار دارد. در سال ۱۴۰۲، ۴۲۹۸ مورد ازدواج ثبت شده است.

یکتامنش در مورد وضعیت طلاق در استان اصفهان نیز ادامه داد: آمار نشان می‌دهد که تعداد طلاق‌ها از ۱۰ هزار به ۱۱ هزار مورد افزایش یافته است.

وی گفت: میانگین سن مادران در زمان تولد اولین فرزند به ۲۹ سال و میانگین سن پدران به ۳۲ سال رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان همچنین به بررسی چالش‌های جمعیتی و نیاز به برنامه‌ریزی برای بهبود وضعیت جمعیت و خانواده‌ها در استان اصفهان پرداخت و افزود: در این راستا، به موضوع طلاق و ناباروری در خانواده‌ها توجه ویژه‌ای شد. آمارها نشان می‌دهد که ۲۵ درصد از زوجین با اختلالات ناباروری مواجه هستند و این مسئله می‌تواند بر روی افزایش طلاق‌ها تأثیرگذار باشد. همچنین، ۵۰ تا ۶۰ درصد از طلاق‌ها در خانواده‌هایی اتفاق افتاده که فرزند ندارند، که به عنوان یک عامل کلیدی در حفظ ازدواج‌ها شناخته می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان ادامه داد: فریدون‌شهر با ۳۱.۵ درصد و شهرضا با ۱۵ درصد، بیشترین نرخ افزایش طلاق را داشته‌اند. در این میان، شاهین‌شهر و آران و بیدگل نیز از دیگر نقاط با نرخ بالای طلاق محسوب می‌شوند.

وی در ادامه، به انتقاد از سیاه‌نمایی‌های موجود در رسانه‌ها و فضای مجازی درباره ازدواج و طلاق اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، اگر در یک سال ۲۳ هزار ازدواج ثبت شده باشد، ۱۲ هزار طلاق نیز به ثبت رسیده که این آمار مربوط به ازدواج‌هایی است که در سال‌های گذشته انجام شده‌اند.

یکتامنش افزود: در نهایت، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای کاهش طلاق و بهبود وضعیت خانواده‌ها تاکید شد و نیاز به توجه بیشتر به مسائل اجتماعی و بهداشتی در این زمینه مطرح شد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا