استان ها > گیلان

۸۵ درصد تولیدات شیلاتی گیلان زمین پایه است



کوروش خلیلی امروز، ۱۳ دی ماه در حاشیه بازدید نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از مرکز ملی بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی تاس‌ماهیان و سوف دریای خزر، با اشاره به فعالیت سه مرکز بازسازی ذخایر ماهیان در استان گیلان، اظهار کرد: در رشت یک مرکز اختصاصی بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی و یک مرکز اختصاصی بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری داریم.

وی مرکز بازسازی ذخایر مرحوم دکتر یوسف پور سیاهکل را بزرگترین مرکز بازسازی ذخایر کشور دانست و افزود: وسعت مفید آبگیر این مرکز ۲۰۰ هکتار است.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهی بالای گِرم را طی دو سال گذشته در دستور کار قرار دادیم، تصریح کرد: مراکز بازسازی ذخایر اعتبارات ملی دارند و لذا باید به تعهدات سالانه خودمان عمل کنیم.

خلیلی یکی از ماموریت های سازمان شیلات در خط ساحلی دریای خزر را حفظ اشتغال در حوزه صید و صیادی دانست و بیان کرد: اگر بازسازی ذخایر انجام نشود، اشتغال صید در نوار ساحلی خزر طی سال های آینده با چالش مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۷ پره صیادی در ساحل استان گیلان داریم و بین ۷۰ تا ۱۰۰ نفر سهامدار هر پره هستند، گفت: علاوه بر کارگران فصلی، چهار هزار نفر به طور مستقیم در پره های گیلان اشتغال دارند.

مدیرکل شیلات گیلان ۱۵ درصد از مجموع تولیدات شیلاتی گیلان را وابسته به دریا و در حوزه صید و صیادی دانست و اضافه کرد: ۸۵ درصد نیز در حوزه زمین پایه و آبزی پروری است.

وی با اشاره به محدودیت های برداشت از منابع آبزیان دریایی در دنیا و کشور ما، گفت: نقش مراکز بازسازی ذخایر بسیار تعیین کننده است و شاهد قدمت حدود ۵۰ ساله مراکز بازسازی استان هستیم.

خلیلی ۱۱ هزار هکتار از حوزه آبزی پروری استان را مربوط به تولیدات بخش خصوصی دانست و خاطرنشان کرد: وسعت مجموعه مراکز بازسازی استان ۴۰۰ هکتار است و لذا اقدام به تولید و رهاسازی بچه ماهیان دریایی در مصب ۱۳ رودخانه استان می کنیم.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه آلودگی تالاب انزلی، توسعه شهری و ورود فاضلاب به رودخانه ها، زیستگاه های طبیعی ماهیان را از بین برده است، تاکید کرد: اگر مراکز بازسازی نبودند، این جمعیت ماهی سفید را نداشتیم.

وی با اشاره به احداث هچری های شنی در نوار ساحلی استان توسط صیادان، متذکر شد: شاهد مشارکت صیادان برای بازسازی طبیعی ماهیان دریایی هستیم که باید مورد حمایت قرار بگیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا